The courthouse in Holstebro is situated on a large lawn with precise iron edges emphasizing the building and establishing a welcoming setting. Two circles of ash trees have been planted between the building and the road. The trees share one common crown, in the same symbolic way that the courthouse consists of several buildings under one unifying roof. South of the building, a raised bed with flowering shrubs has been established.
The outline of the raised bed shows the basic geometry of the entire site.
Area around the court house in Holstebro
Holstebro, Denmark.
Landscape Architect:
Jeppe Aagaard Andersen
Architect
: 3xNilsen A/S

Developer
: Departement of Justice
Construction
: 1991-92

1
2
3
COMPANY
COMPANY
WORKS
NEWS
LECTURES
JEPPE´S WORLD
NEWS
LECTURES
JEPPE´S WORLD
Jeppe Aagaard Andersen
Nordre Strandvej 199 E
DK-3150 Hellebæk
Denmark

tel:
mail:
+ 45 53 64 08 71


Courthouse in Holstebro
Garden by the FIH building
Deloitte, Copenhagen Atrium
Garden by the FIH building
Deloitte, Copenhagen Atrium
masterplanning
masterplanning
heritage
heritage
parks and gardens
parks and gardens
waterfronts
waterfronts
campus
campus
squares
art and light
art and light
public buildings
maps
maps
squares
House of Music, Aalborg
House of Music, Aalborg
House of Music, Aalborg
jaaa@jaaa.dk

jaaamobil@attglobal.net